Nordic Hundfoder i all ära men får Zilla s...

mms_img73800 (MMS)

Nordic Hundfoder i all ära men får Zilla själv välja så fångar hon fisk i havet själv! Vi är på väg att köpa hundmat nu så vi får väl ta lte lax till henne. Efter frukosten idag var det agilty som stod på schemat. Nicen har fattat att farten är viktig och skiter då i hur han hoppar över hindren och river. Så ska det inte vara. Idag la vi stolpar ca 50cm framför och bakom varje hinder så "språngbågen" blev mer bestämd. Det funkade ganska bra, ska kolla efter mer övningar så ska det nog bli bra snart! Senare är det rida och agility träningstävling som gäller!


Nu har lille Bark flyttat till Uddevalla! ...

mms_img37054 (MMS)

Nu har lille Bark flyttat till Uddevalla! Det är klart att vi saknar våran gosevovve men det känns ändå som att han kommit rätt nu. Han har sin aldeles egna matte som ensam hund. Eftersom han är lite försiktig med nya saker så var det viktigt för oss att han kom till någon som förstod sig på honom när och varför han reagerar som han gör. Allt hade gått bra på vägen hem och vi väntar med spänning på nästa uppdate från Barkis! När vi skulle hämta Bellan på Sturup passade vi på att träna Nicen lite balansbom och A-hinder på en klubb nära flygplatsen. Det gick faktiskt bra och han börjar fatta kontaktfälten mer och mer! Sen fick Bitz, O'boy och Zilla följa med in och vänta på planet och hälsa på folk, så duktiga. Så nu är alla nöjda och trötta!


Har varit på promenad i solen bland vitsip...

mms_img62943 (MMS)

Har varit på promenad i solen bland vitsipporna idag!


En väldigt trött liten unge på väg hem eft...

mms_img70448 (MMS)

En väldigt trött liten unge på väg hem efter agilitytävling i Skurup. Det var nyttigt för både oss och hundarna att få se hur det går till. Detta är en stor tävling i en hall med mycket ljud, folk och hundar! Jätte häftigt var det och vi ska dit imorgon igen!


Det var lille Bark som blev vet.besiktigad...

mms_img70447 (MMS)

Det var lille Bark som blev vet.besiktigad igår och det gick jätte bra. Han flyttar ev efter helgen om allt går bra, det verkar som det ivf. Mer om det då. Idag hade vi med Zilla och Bark vid stationen och gick lite efter vi handlat. Båda var jätte duktiga. Zilla bryr sig verkligen inte om något, hon har så skön inställning till allt och sover stenhårt i bilen. Hon är alltid hungrig men ändå kräsen för köttbullar dög minsann inte när vi skulle prova spåra lite. Får se om "lördagskorv" duger imorgon då! Trevlig Påsk !


Lille Zillen!

mms_img54049 (MMS)

Lille Zillen!


Imzedrifts Zilla!

Är den nya lilla flickan! En grå schäfer tik som är snart 10veckor. Hon kommer från Kennel Imzedrift i Vollsjö.
Vi har tidigare varit mycket aktiva med schäfer i både bruks och utställning. Nu är det dags att plocka upp det igen och visa vad vi kan! Zilla kommer självklart också få en egen sida på hemsidan lite senare.

Nu lite mer uppdate!
Borren vi köpte funkar faktiskt bra! Inte som en traktor dock men mycket bättre än att använda spett och slägga till stolparna, så nu är vi ett steg närmare vårat efterängtade staket!

Vi har fått upp den andra hundgården, den står precis utanför dörren mot en vägg där vi senare ska sätta en lucka så att hundarna kan gå in där med. Det behövdes en till, nu kan vi dela upp små och stora vovvar bättre.(fortfarande sover alla våra hundar inne i huset på natten)

Idag (hoppas jag) ska hästsläpet packas med massa grejjor som ska iväg till tippen och slängas, helt sjukt vad vi samlat på oss skräp i vinter.
En valp ska ev. vet.besiktigas senare också.
Får se vad som blir av!

Äntligen är vi tillbaka, sån förkylning va...

mms_img39503 (MMS)

Äntligen är vi tillbaka, sån förkylning var det länge sedan vi hade. Det var verkligen all inclusive för alla så det har inte varit många knop här, bara det nödvändigaste Vi har tröttnat på att vänta på han som ska sätta våra stolpar till hagen så nu ska vi iväg och köpa en borr som tydligen ska va enkel att använda. Vi får se om det funkar. För staketet måste upp nu! Shettisarna har också tröttnat. Dom tar sig ut. Nu har vi gjort en lite mindre hage på vallen där vi brukar rida, det är ganska nertrampat och inte så krafftigt gräs för dom små. Men det viktigaste av allt är att det är bredare tråd och stark el. Tar dom sig ut nu är dom billiga. Och vi har fått tillskott i hund flocken! Mer om det senare ;-)


Juste! Dom vann! 83-54. Alltså 2a i Skånes...

mms_img36446 (MMS)

Juste! Dom vann! 83-54. Alltså 2a i Skåneserien, jippi!


Imorse fick Mamma köra Bellan till Malmö p...

mms_img10713 (MMS)

Imorse fick Mamma köra Bellan till Malmö på regionsuttagningen (basket) för att tågen strular fortfarande efter stormen. När hon kom hem vid 11tiden hängde vi på släpet för att köra och hämta hö o halm, nä då har det blivit pyspunka på bilen. Eftersom vi har liite bråttom som vanligt så byter vi brudar bara ett däck och sticker sen iväg. Väl hemma igen fixar vi lite att käka sen byter resterande däck och sticker på basket. Under dagen har också hundarna fysats, valparna gått i Ystad och hästarna har fått sitt. Nu är vi äntligen i hallen och snart börjar matchen. Tjejerna spelar om 2a el 3e plats i skåne serien. Nu jäklar blir det spel!


Äntligen kan man njuta lite av att rida ut...

mms_img65701 (MMS)

Äntligen kan man njuta lite av att rida ut i skogen, det känns som att det var evigheter sedan solen sken, det var varmt och vindstilla samtidigt. Tog en tur i skogen med Tippa och Caramba som grannen red på. Så skönt! Har varit iväg och tränat agility och tittat på annan hundträning med idag. Nu är det bara det vanliga kvar, mata hundar, hästar och ariella. Sen film och cola kanske :-)


Det blåser i Bontofta!

Idag är det en klass2 varning utfärdad över Österlen, vinden är uppe i 15-25m/sek!
Vi var och handlade lite på förmiddagen så man inte behöver ut och köra mer sedan under dagen. Lilla Bitz fick följa med in på Svenska Foder och hälsa på folk, hon älskar ju det och det är bra att uppmuntra. Sen är det viktigt att valparna får göra saker utan varandra ibland med.
Hundarna verkar inte bry sig så mycket om att det blåser så det blev lite träning med.
På träningstävlingen märkte vi att det var många som inte hitta direkt in i slalomen utan sprang förbi först och det blir ju som en vägran eller fel. Så Nicen får öva på att komma in i slalomen från hinder eller lång ansats, det gick väl sådär, men ska bli bättre.
Tog lite bilder i vinden.

Då var denna dagen avklarad. Hästarna har ...

mms_img39785 (MMS)

Då var denna dagen avklarad. Hästarna har fått sin motion. Caramba har börjat komma igång ordentligt nu, rent teknikmässigt är hon där vi slutade i vintras men med sämre kondis. Lite surt men det får man ta. Hundarna har fått sin dagliga fysträning plus att vi varit och tittat på agility träningstävling! Det var nyttigt, nu vet vi hur det går till så nästa gång kan vi nog vara med. Valparna var självklart med och visade upp sig! Trist bara att det var kallt och blött, men, men våren är påväg!


Shopping!

Våran favoritaffär när det gäller hund och allt som hör till är Vipdog i Vollsjö. De har allt man kan tänkas vilja ha, bra kvalitet och snyggt! Vi har shoppat lite nya selar, halsband och koppel. Här kommer några bilder!  Gå själva in och titta i webshoppen! Här!

Dom vann! Ystad damlag vann sin match igå...

mms_img30181 (MMS)

Dom vann! Ystad damlag vann sin match igår, med 13poäng! Git Finke är coach och Isabelle Finke spelar. Det är så jämt i toppen så beroende på hur det resterande två matcherna går så kan vi sluta 1a, 2a eller 3a i Skåne serien div 2! Det är över all förväntan, för 1,5 år sedan fanns inget lag! Nu är det frukost och planering av dagen.


O´Boy och Basket

Lilla O´Boy har fått en egen sida nu! Ni hittar den här!
Mamma och Bellan är i Ängelholm och spelar en ganska viktig basketmatch. Om de vinner denna matchen med minst 13 poäng spelar de sista matchen om att bli Skånemästare! Rätt häftigt med tanke på att de för 1,5år sedan inte hade något Dambasket lag i Ystad och nu spelar dom i div.2! Vi håller tummarna!

Provar ett inlägg från mobilen som första ...

mms_img39991 (MMS)

Provar ett inlägg från mobilen som första inlägg! Det som fanns på att göra listan idag var att lägga ut stolpar till hagarna runt huset. Nu väntar vi bara på att Lars ska hjälpa oss att sätta ner dom i marken. Ariella var självklart med och hjälpte till.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0